Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malá a Velká cena Olomouce 2019

V Olomouci to cinkalo medailemi a blýskalo se to osobními rekordy.

8. května se v Olomouci každoročně koná Malá a Velká cena Olomouce a letos tomu nebylo jinak. Tento závod byl současně pro žactvo prvním nominačním závodem na letní olympiádu dětí a mládeže. 
V žákovských kategoriích ukázal svůj talent Petr Marghold, který v osobním rekordu 2:31,36 vyhrál závod na 800 m a na trati 300 m doběhl na 3. místě. Další zlatou medaili vybojoval Alois Hřebíček v závodě na 1 500 m, taktéž v osobním rekordu 4:33,11. V závodě na 800 m si stříbrnou medaili vybojovala Ema Klimentová a v mladší kategorii si pro bronz doběhla Eliška Bundilová - obě opět v osobních rekordech. V běžeckých disciplínách naši dorostenci - Michaela Červená a Ondřej Lenhart vybojovali bronzové medaile v běhu na 400 m. 
Dalším krásným osobákem ozdobeným stříbrem bylo pokoření pětimetrové hranice Kateřiny Černocké ve skoku do dálky - 503 cm. Hranice prolomena, teď už to půjde samo. 
Osobní rekord si udělal i Ondřej Mondek v hodu oštěpem, který poprvé házel 600 g oštěpem a hned si vylepšil výkon na 29,16. Tak věříme, že technika půjde nahoru a výkony dále porostou. 
Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v začínající sezóně,