Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPS - sportovní středisko

Příspěvky

Nejlepší atleti SPS Šternberk 2015

LogoAKSternberkbig.jpg V rámci vyhlášení nejlepších atletů byli vyhodnoceni čtyři šternberští atleti jako nejúspěšnější členové Sportovního střediska Šternberk.

Mladší žáci: Adam Dohnal - 3. místo LODM

Mladší žačky: Elena Urbášková -

Starší žáci: Michal Bořánek - 3. místo MČR žáků 3000m

Starší žačky: Bára Kučerová - 14.místo LODM, 13.místo MČR 800m

 
21. 12. 2015 | Rubrika: SPS - sportovní středisko

Sportovní středisko 2013

3346.jpg

Sportovní středisko atletiky AK Šternberk (SpS) od 1.1.2013

Sportovní střediska jsou základním článkem péče o sportovně talentovanou mládež v České republice.

U talentované mládeže zařazené do SpS se zejména rozvíjí všeobecná sportovní dovednost, na kterou navazuje specifická atletická příprava. Významným atributem jejich činnosti je získání pozitivního vztahu k aktivní pohybové a sportovní činnosti.

SpS připravují sportovce na přechod do Sportovních center mládeže (SCM), Sportovních gymnázií (SG) a do výkonnostního sportu v dorosteneckých a juniorských kategoriích.

Cílem programu je podpora:

  • stávajícího systému sportovních tříd (dále jen „ST“), které jsou zařazeny do systému přípravy sportovních talentů. Podpora se týká sportovní přípravy žáků na základních školách ve spolupráci s atletickým oddílem/klubem a základní školou (dále jen ZŠ),
  • SpS, která se orientují na sportovní přípravu dětí, zpravidla ve věkové kategorii 6 až 15 let, které jsou zařazeny do systému přípravy sportovních talentů.

SpS zřizuje ČAS s ohledem na svazovou koncepci v oblasti péče o sportovně talentovanou mládež pro věkovou kategorii 6 až 15 let (zpravidla žáci základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií).

 
21. 2. 2013 | Rubrika: SPS - sportovní středisko

Sportovní středisko AK Šternberk 2013

Od 1.1.2013 byl oddíl AK Šternberk, na základě výkonnosti a činnosti oddílu, zařazen mezi podporovaná sportovní střediska a byl přeřazen z detašovaného pracoviště do klasické činnosti střediska podporované MŠMT prostřednictvím Českého atletického svazu. V tuto chvíli jsou v Olomouckém kraji Sportovní střediska v Olomouci, Prostějově, Šumperku a Šternberku. Našim cílem je nyní pracovat s talentovanou mládeží tak aby navázali na výsledky z posledního období na mezinárodních a republikových soutěží.

 
18. 12. 2012 | Rubrika: SPS - sportovní středisko

Sportovní středisko - zařazení do kategorií

 
10. 9. 2012 | Rubrika: SPS - sportovní středisko

Sportovní středisko 2012

3346.jpgAtletickému klubu Šternberk bylo od září 2012 na základě výkonnosti přiděleno detašované pracoviště sportovního střediska na podporu talentované mládeže ze strany Českého atletického svazu a Ministerstva školství.

 
21. 8. 2012 | Rubrika: SPS - sportovní středisko

Sportovní středisko AK Šternberk

92.jpgČeský atletický svaz a AK Šternberk vytváří na základě velmi dobrých výsledků od 1.9.2012 ve Šternberku "Sportovní středisko" pro talentovanou atletickou mládež ve věku 6 - 15 let, do kterého budou zařazovaní mladí atletyčtí talenti. Zájemci o atletiku jak děvčat tak chlapců se mohou informovat přímo na treninku AK Šternberk nebo v DDM Šternberk.

 
19. 6. 2012 | Rubrika: SPS - sportovní středisko